Friday, May 6, 2011

cinta yang tak sempurna

as salam.


Ika : kau memang tak sesuai langsung dengan ikram tu. dia dah lah lepas SPM je, kerja tak seberapa,
nak kata anak orang kaya pon bukan. susah hidup kau nanti Idah.
Idah : habis, kau rasa aku sesuai dengan orang macam mana?
Ika : kau kan cantik, cun melecun, pandai pulak tu, bekerjaya, hidup pun senang. mestilah sesuai dengan lelaki macho bergaya,
bijak pandai, kerja gaji lebih tinggi dari kau. macam puteri dan putera raja tu!
Idah : fairy tales? habis tu, beauty and the beast tu pun fairy tale jugak. cerita cinta aku tak boleh jadi macam dyorang?

ok TAMAT. heh.

kenapa kalau bercinta perlu semua serba serbi sesuai, sama taraf, sama perangai, sama hobi etc?
aku tak pernah nafikan kalau kita ada pasangan yang kebanyakkannya sama dengan apa yang kita ada, mesti best.
tapi tak semua orang dapat cinta yang sempurna.
contohnya, kau ada degree, tapi pasangan korang SPM je.
walaupun pasangan korang ada kekurangan dalam aspek mental, *dah macam buku akademik!*
tapi korang pun mesti ada kekurangan korang tersendiri kan?

cinta ini lebih bermakna kalau masing-masing boleh terima kekurangan masing-masing.
bukannya memperlekehkan kekurangan pasangan,
tapi lebih kepada membantu pasangan untuk menjadikan diri mereka sempurna.
macam aku, takde lah reti sangat masak, tapi incek DD *incek BF aku* boleh tahan pandai la masak.
jadi, dia lah yang tolong aku. mengajar masak walaupun tak sesedap mama masak. kih2.

DD : sayang, ayam tu dah masak la. cuba golek-golekkan.
FF : alaa sayang, takut lah. nanti terpercik minyak kena tangan.
DD : sini lah I yang buatkan.
FF : hehe~

tengok? sweet tak kami? ok, aku tau aku gedik tahap tinggi. tapi memang aku tak reti golekkan ayam.

oh, kalau aku update entri insyaALLAH tak jiwang. akan ku cuba dan cuba! kali ini berjaya! yeay!


3 comments:

Firdaus Alim said...

Hahaha.."sinilah yang i yang buatkan" bhahahaha

cik Dil said...

suwitt..hehe

Ariffin Janal said...

kau kan jiwang. mana boleh tak jiwang

by SeliparLOUR. Powered by Blogger.