Wednesday, July 27, 2011

Long distance relationship jugaklahh ;p

Assamualaikum dan selamat hampir tengah malam.

Selepas aku baca previous entry inchek AJ iaitu long distance relationship, terpanggil pulak aku nak ngepos entry ni.

dulu kat dalam entry ini, aku ade tulis pasal long distance relationship ni lahh. takde lah tulis panjang berjela jela, sikit tu je. dan aku sememangnya setuju sangat lah dengan inchek AJ neh. memang betol ape yang beliau(?) cakap tu.


tapi selain dari jenis percintaan begini, ada jugak percintaan jenis lain. percintaan yang jarak jauh dan tak pernah jumpa tapi tak bercinta pon. haa ada tak korang penah rasa pengalaman macam ni?

to be honest, aku penah la kan melalui mende ni. aku cakap ni thru aku punya experience.

can we fall for someone that we have never ever met? 

 al kisah aku dengan dia, kenal kat ym since tahun 2008. waktu tu aku masih lagi di uitm dan pak pandir di mesir. everyday ym. every three or four days akan reply mesej yang berbentuk karangan spm ke mesej facebook masing masing. at early stage, tadhe lah aku rasa apa apa. biasalah, aku sembang pasal malaysia, pak pandir sembang pasal egypt. aku cakap pasal english best, pak pandir citer pasal ubat ubat segala. then, mende ni melarut larut sampai recently. dalam masa few years aku kawan ngan dia, at times pak pandir lambat reply mesej, aku rasa lost. rasa macam something is missing somewhere. then suddenly dapat wall post kat facebook saying sorry sebab takboleh nak reply and whatnot sebab exam, test, klinik yadda yadda yadda. and i felt fine. i felt happy actually. heee :D

then dari situ lah aku sebenarnya start to develop the feelings, without even noticing it coming. it was wonderful. the feeling of falling for someone that you can always talk to almost every day though you have never ever met in real life. then, kalo aku tak available kat ym, he'll send offline message, telling me this and that. to be honest, we never talk about love though i believe he sometimes leaves me some hints. it's just i was too slow to pick up the signals or i was too naive to notice that. i dont know. but all i know was that, i like him.

dan sebenarnya aku percaya cinta jenis begini memang wujud. its just jangan ambik kira lah kisah aku dan pak pandir sebab kami tak bercinta pon. i dont even know what he feels for me. maybe he just likes me as his friend, kann? or maybe he likes me but due to his condition, with distance and what not, then he doesn't want to take the risk. i dont know, i cant tell. but whatever it is, for those yang ada experience macam gini, please don't stop liking. or don't stop loving. maybe you're not that sure of what you really feel for that person. but somehow you'll find out when it's time. and, if the both of you really into each other, then just make it happen. do not be afraid of what we call long distance relationship because all you need is trust :)

good luck, people! :)

LOL,
little ain~

8 comments:

Amna.Qadeeja said...

pernah juga mengalami situasi begini dolu2 tp kami just teman tapi mesra xlebih dr itu sbb xpenah jmpe kan.

skang dah lost contact sob.. sob.. rse jgk khilangan sbb everyday brhubung ngan dye even di alam maya jep ;(

Ariffin Janal said...

nice one ain!

Kapten Atok said...

yang aku ada hanyalah 'unit trust'

little ain said...

amna.

so we are in the same boat. teman tapi mesra la kot? tu pon kalo mine and pak pandir punya tu boleh dipanggil macam tu kan. entah entah kite yang perasan sengsorang je. hehehe :DD

knp dah lost contact? cube lah cari balek. you used to be so close together kan. so why not be in touch kan. good luck okey sweety :)

little ain said...

AJ

hai AJ :) thank you ;DD

little ain said...

kapten atok.

unit trust red alert kah? huhu.

Mimi Dyana 沙美美 said...

pak pandir... always u and i gitu ek? kekeke...

little ain said...

mimi

hei nyahh. haroslah kot? hahahaha

by SeliparLOUR. Powered by Blogger.