Thursday, July 7, 2011

cinta di atas talian

peewwitt~

okeh.
straight to the point.
tajuk harini, cinta di atas talian.
pernah tak korang ada cinta atas talian?
atau pernah tak korang jumpa pasangan korang atas talian?
contoh seperti laman sosial, ruangan chatting atau blog.

persepsi orang kita berkaitan perhubungan atas talian ni adalah kurang baik.
identiti palsu adalah salah satu sebabnya.
tak kurang juga ada sesetengah pihak yang meniru identiti orang lain.
tetapi, selaku insan yang dikurniakan akal dan fikiran sempurna, kita perlu menimbang.
tidak perlulah nak menolak 100%.
setiap sesuatu ada baik buruknya.

selesai bab mukadimah.
sekarang nak masuk bab cerita.
berkaitan dengan cinta atas talian @ cyber love!

sejujur-jujurnya, aku pernah mengalaminya 2 kali.
waktu tu zaman facebook baru-baru lagi.
orang semua pakai myspace lagi.
yang 1st, cant really remember.
aku tak rasa dia friend of a friend.
waktu ni zaman tunggu result SPM.
dia ni budak johor.
tak payah la sebut nama.
btw, kitorang still contact lagi kat facebook.
kitorang tak pernah berjumpa.
memang 100% cyber.

yang 2nd, friend of a friend.
the farthest relationship i ever had.
zaman politeknik, student politeknik.
mula-mula, comment kat myspace.
then, chat dekat YM.
later, SMS kat phone.
kalau tak salah, 1 oktober 2008.
hari raya pertama.
masa tu nak balik kampung.
1st time SMS ni, takut.
then, jadi kawan.
susah senang memang aku kongsi ngan dia je.
sekarang dah tak contact.
lost contact.

itu cerita aku.
cerita korang?
pernah tak rasa cinta atas talian ni?
tak pon pernah ke cinta korang bermula dari atas talian?
cuba kongsi sikit.
tulis kat blog korang.
then, tinggalkan link kat comment bawah ni k?

demi Alif Ba Ta,
Taufiq Ahmad

10 comments:

Mimi Dyana 沙美美 said...

amboi, laju update...

little ain said...

haha. haros ke komen sebegitu nyahh ;p

btw taufiq, nice entry! :)

Anonymous said...

if kalau depan depan malu, dalam sms rancak, cane? kira talian jugak kan?

Mimi Dyana 沙美美 said...

@little ain
HAHAHA! tak boleh eh komen gitu nyah?

taufiq ahmad said...

@MD
mesti la laju

taufiq ahmad said...

@little ain
thanx! next, ur turn pulak citer.

taufiq ahmad said...

@anon
cyber lebih kepada internet. sms, bukan kot. hehe

cik FIFFY said...

kenal aku lak camno? FB gak kan? hee

little ain said...

huhu. sengal seh uu nyah.

@taufiq

i will :)

and uhh, tak pernah ade pengalaman ni. hehe. date pon belom penah. hahaha noob sunggoh ;p

erlina said...

huhu mg penah tp biar sejarah jela,nak wat kt blog cnsider my bf now haha,yg skunk pon knai thru fb ngehehe

by SeliparLOUR. Powered by Blogger.