Friday, August 19, 2011

pendek






harini rasa macam nak buat entry pendek. sebab kecenderungan remaja sekarang ni yang selalu sangat menyalahkan satu sama lain bila berlaku perpisahan. tak habis-habis tuding jari. kesudahan, masalah tak selesai. silap-silap jadi lebih teruk. tanak merujuk pada mana-mana individu, cukup lah biar akal yang Tuhan berikan untuk korang berfikir sejenak.


percaya tak kalau aku cakap sebenarnya apa-apa masalah dalam hubungan sebenarnya adalah salah kedua-dua pihak. bukan nak backup laki, bukan nak backup perempuan. in case of relationship, we are equal. kadang-kadang penat baca status FB dan Twitter. masing-masing merungut pasal opposite gender. kemon! lelaki melengkapkan perempuan dan perempuan melengkapkan lelaki. simple fact yang semua orang kena terima. takpayah nak tunjuk kau anti-jantina selain kau kecuali kalau kau ni gay atau lesbian. selagi kau ada nafsu kat opposite gender, kau jangan nak anti-anti pulak.

dah-dah, tanak cakap banyak-banyak. mata dah ngantuk. pukul 3 pagi da. just remember:


"two wrong don't make a right"

but

"two Wrights do make an Aeroplane"

=)



6 comments:

M.D said...

walaupun aku tak suka ang asbeq, tak bermakna aku anti lelaki. hahaha!

taufiq ahmad said...

kau lesbo. fullstop

M.D said...

-,-" budus asbeq...

Amna.Qadeeja said...

err sy suke lelaki oke lalalaa

Judiene said...

Yup. Betul betul.
Masing masing ada silap dalam perhubungan dan sebaiknya kalo dah berpisah tu, tak payah la cakap ni salah siapa.
Lebih baik fikir balik, tengok kat mana salah silap tu.
Lagi baik.

:)

taufiq ahmad said...

@qadeeja - samelah. eh silap.

by SeliparLOUR. Powered by Blogger.