Wednesday, July 11, 2012

Impian atau angan-angan semata?


Keluar office pukul 5.30pm, tergedik - gedik nak tunggu lif,
nak cari kereta, nak start enjin, letak handbag, bukak kasut dah 540pm.
ahh! drive balik kalau area Johor Bahru ni,
kalau tak sesak bukan JB laa ye dakk. nasib baik jammed sekejap je.
drive sambil mata kuyu je, dengar radio sambil nyanyi2,
kutuk driver sebelah sebab cilok line tak bagi signal tu ade lah perkara biasa.
lagi-lagi aku yang masih lagi nak mahirkan drive kat area JB ni.
aduihh.. lambat nya sampai.

pukul 7.00pm baru nampak signboard Taman XXXXXXX.
AKHIRNYA.
parking, lock kereta, *jalan pantas yang gedik-gedik*,
seluk handbag cari kunci rumah, bukak pagar dan pintu, bukak lampu.
HOME SWEET HOME.

tak payah nak home sweet sangat. terus letak handbag kat kerusi, tuju ke DAPUR.
masak nasi. ala, masak 2 cawan pun dah cukup ni.
berdezup naik ke bilik, tengok frame besar tergantung kat dinding kepala katil *senyum meleret*.
mandi dan solat, turun ke dapur balik.

masak simple je lah ye.
ayam dah siap basuh semalam, kicap ade sebotol.
bawang, bunga lawang, kayu manis dan lain-lain.
taraa! siap satu lauk. next 2 lauk. next 3 lauk.
cukup lah 3 lauk. nanti kang bukan habis. T__T

"assalamualaikum sayang.."

ish! merdu betul suara jejaka itu. ekekeke~

"waalaikumsalam abang sayang busuk.. HAHA!"

salam, tolak jejaka masuk bilik. segala macam aku longgarkan.
tie, baju, tali pinggang. *hulur towel*

"mandi, solat pastu turun bawah ye bang."


"tak nak mandi boleh?"


"tak boleh. bau ketiak. wkwkwkwkk" *bayangkan gelak WKWKWKWKK*


"mandi kan boleh?"

"ayang nak mandikan pinggan kat bawah tu. nanti weekends ayang mandikan abang ye? ihikss"

*muka jejaka mengade-ngade. mintak belas kasihan*

"atotototooii.. comel nya. cepat mandi, pastu kite makan sesama. ayang masak best hari ni"

berdezzup ke bilik air.

ok sampai situ je. sila sambung angan-angan anda dengan lebih advance.
angan-angan aku yang advance haruslah orang tertentu je tahu. :D
oh baideway, ni angan-angan. tapi bukan angan-angan semata. IMPIAN sekali. hiks!

nampak sangat ye aku takde kerja kat office, tak boleh connect social network. nampak sangat ye?

2 comments:

ananum said...

FTW lah kak! wkwkwk

cik FIFFY said...

wahahaahahah!!!! semoga tercapai lah impian gini dengan happy nye.

by SeliparLOUR. Powered by Blogger.