Saturday, December 10, 2011

LIMITED.RELATIONSHIP


salam

aku bukak page Sintokkian Blogger kat FB.
ni yang aku dapat.

kelik lah kalau bole.
*nampak sangat sedang stalk cik nanumnanum*

oleh kerana jawapan aku macam panjang,
aku buat entri kat sini je lah eh.
mohon cik IDAH AZIMI baca. :P

amaran : penggunaan KORANG bermaksud anda yang membaca.
                ini pendapat aku, lain orang lain pendapat.

seperti pasangan-pasangan bercinta yang lain,
mesti korang terasa sangat bahagia, kadang-kadang sampai lupa orang sekeliling kan?
tapi korang kene ingat, korang tak bole nak kawal mata dan mulut orang lain.
lebih lebih lagi bermanja-manjaan depan orang yang kita kenal.
memang la korang boleh cakap

"takpayah lah nak tengok aksi kitorang" 
"yang pegi stalk kitorang kenapa?"

korang ingat dyorang tu nak tengok sangat ke aksi korang?
dah ternampak nak buat macam mana ye dakk?
korang ingat dyorang nak sangat stalk korang?
dah timeline & newsfeed asyik up status korang je. naik muak le jawabnya.

nak perhubungan kat FB tu boleh, tapi biarlah berpada-pada.
sikit-sikit tu boleh la diterima lagi.
tak semua orang nak tahu pasal hubungan korang.
seriyess..
lebih-lebih lagi kalau reply wall to wall.
dyorang pulak berkawan dengan korang berdua,
FB pulak jadi batu api asek up kan status tu kat newsfeed dyorang.
sudah tentu dan tak syak lagi dyorang akan menyumpah seranah korang.
"bajet kau sorang ada BF?"
betul tak? betul tak? mesti korang pernah dapat komen yang macam ni kan?

kadang-kadang hati ni nak meronta-ronta nak luahkan perasaan kat FB.
bole je. letak DP berdua pon boleh.
tapi jangan lah gambar yang bembukan.
aku ada kawan yang dah berkahwin, letak gambar DP berkissing bagai.
bak kata orang putih mouth to mouth la.
is it sweet?
NOPE! bagi aku sumpah NOPE.
memang la dah tak haram bagi mereka yang dah berkahwin.
tapi bagi kawan-kawan lain yang bujang sangap nak kahwin ni?
itu bukan budaya kita,
itu kan hak pasangan dalam kelambu.
tak perlu kot nak show off sangat kat orang lain.
"WOIH, AKU BOLEH KISSING BAGAI. KAU BOLEH? TAK BOLEH TAK BOLEH. TERUSKAN SANGAP SORANG-SORANG EH"
vaveh vaveh.

"guna FB lebih jimat!"
yup! TAPI...
kan senang kalau PM/IM.
nak lagi syiok dan menusuk kalbu sila install SKYPE.
call free, video call free, chatting free. dan yang lebih penting PRIVATE.
nak cerita ape pun cerita lah!

cinta tu hak masing-masing,
tapi cinta tetap ada LIMIT.
sedangkan TWITTER pon ade LIMIT, apetah lagi CINTA KORANG kan? hee.
akhir kata dari UNKNOWN:


A RELATIONSHIP SHOULD BE BETWEEN TWO PEOPLE, NOT THE WHOLE WORLD


the unperfection me, Cik FF.

5 comments:

NUR AYNIE said...

totally agree..

sha my heart said...

ye tak salah nak bercinta kt fb, tapi sumpah annoying.

Benda semua tu tak payah la nak public, kan? Kan ada button utk pilih siapakah audien kita kat status post. So, pandai2 la..

So far, dua-dua gf-bf tu saya block. haha~ padan muka. :P

aien said...

saya sangat setujuuu! annoying gak,sikit2 dahla,org len pun kapel gak,rilek je.kih3

pwincess Lov3y dOv3y said...

ahahaha..
sebab tuh kekadang nak letak gambar boyfwen pun sgn..takud owg cakap macam2..last2 x yah letak ye dak..kan yg penting hati masing2..:P

Tengku Panda Syah III said...

inbox je dah la. menyampah gua nak baca newsfeed love love tu hahaha

by SeliparLOUR. Powered by Blogger.